Brokkoli mag csíráztatáshoz – Rédei

340 Ft

A kicsíráztatott brokkolimag önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. A brokkoli csíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős.

Cikkszám: 5a48f50071f4 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A kicsíráztatott brokkolimag önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. A brokkoli csíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.

Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál brokkolimagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 Cº-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.

Kiszerelés: 15 g