Napraforgó csíráztatásra – Rédei

190 Ft

Leírás

Napraforgó csíráztatásra.

A kicsíráztatott napraforgó önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. A napraforgó csíra mogyoró ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérje- és olajtartalma. Kiváló sajtokhoz, joghurtban, túróban és saláta keverékekben. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.

Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál brokkolimagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 Cº-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.

Kiszerelés: 30g