Bio árpa 500g – Biorganik

440 Ft

Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje.

Elkészítése: A magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy vizet használni (szénsavmentes ásványvizet, szűrt vizet), mert ezzel jelentősen lerövidül a főzési idő.

Jó tudni: a pirított árpa az otthoni tárolásnál jobban ellenáll az élősködőkkel szemben.

Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1300 KJ /311 kcal, Fehérje: 10g, Szénhidrát: 57g, Zsír: 1,8g.

összetevők: bio árpa

 

Kiszerelés: 500g

Allergén információ: A termék gabonát, szójababot, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot csomagoló üzemben készült.

 

Cikkszám: d54c1c475567 Kategória: