Bio csicseriborsó 500g – Biorganik

780 Ft

A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1347 KJ / 322 kcal, Fehérje: 21,7g, Szénhidrát: 44,5g, Zsír: 6g; ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium; Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E

Kiszerelés: 500g

Allergén információ: A termék gabonát, szójababot, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot csomagoló üzemben készült.

Cikkszám: 5814d42f98a4 Kategória: