Hajdinapehely 200g – Ataisz

420 Ft

A hajdinapehely rövid ?főzés” után többféle módon is felhasználható. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem lóg ki. Együtt főzhető kölessel is.

Elkészítése: 3 rész vizet felforralunk, belekeverjük az ízesítőket, hozzákeverünk 1 rész hajdinapelyhet, elzárjuk a lángot, lefedjük és kb. 10-15 percig hagyjuk duzzadni.

A hajdinát a ’reform konyha’ fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hántolt hajdina fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé.

összetevők: hajdina (A termék zabot, szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.)

átlagos tápanyagtartalom/100g: Energia: 1428 KJ/340 kcal, Fehérje: 11,7g, Zsír: 1,7g, Szénhidrát: 72,4g.

Kiszerelés: 200g

Forgalmazó: Victory 2001 Kft. Pécs

Cikkszám: 0b92aaf9a3a8 Kategória: