Közzétéve:

A búzafűlé hatása és fogyasztása

A frissen préselt búzafűlé szervezetünk egészét képes méregteleníteni amellett, hogy számos vitamint, ásványi anyagot, esszenciális aminosavat és klorofillt tartalmaz. Szakirodalmak sokasága jelent már meg a búzafű szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, így csak néhányat emelünk ki közülük.  

A benne található kimagasló kálium, kalcium, magnézium, A-, B-, C-, E-, F- és K-vitaminok, valamint a megfelelő arányú esszenciális aminosavak hatalmas energiával látják el szervezetünket. Jelentos B17-vitamin tartalma segítséget nyújthat a ráksejtek szaporodásának gátlásában.  

Erosíti az immunrendszer moködését, gyorsítja a sebek és hegek gyógyulási folyamatait, csökkenti a vér koleszterin-szintjét. Hasznos lehet különbözo fertozo, gyulladásos borbetegségek, hüvelygyulladás esetén is. A búzafűlé magas klorofill tartalma javítja sejtjeink oxigén ellátását, egyben antibakteriális hatású.   

Az egyik leghatásosabb élelmiszer, amelyet a méregtelenítés elősegítésére fogyaszthatunk. A benne található enzimek beindítják a szervezet öntisztító, öngyógyító folyamatait és rövid idő alatt frissebbnek, kívül-belül tisztábbnak és energikusabbnak érezhetjük magunkat. Természetes lúgosító hatású.  

A méregtelenítés folyamata  

A méregtelenítési folyamatot általában egy-két hét után érezzük. Ilyenkor a tünetek a más méregtelenítési eljárásokhoz hasonlóan kellemetlenek lehetnek: fáradékonyság, aluszékonyság, sötétebb színű vizelet, hígabb széklet, pattanások megjelenése a bőrön. Ezek a tünetek ugyanakkor azt is jelzik, hogy beindult a szervezetünk öntisztító folyamata, a lerakódott méreganyagok bekerültek a véráramba és ily módon távoznak a szervezetünkbol. Többen ilyenkor más ízűnek – kissé kellemetlennek – érzik a búzafű levét és képesek lemondani a használatáról. Pedig az íze ugyanolyan, mint korábban volt, csak a testünkben lévő méreg-szörnyek még egy utolsó támadást indítanak az érzékeink ellen, hátha meg tudják akadályozni az ellenük indított támadást.   

Mindenkinek másképp moködik a szervezete, de kb. a harmadik héttől már látható és érezhető is a búzafűlé fogyasztásának hatása. Regenerálja a csontokat, a bőrünk látványosan szépül és tisztul. A későbbiekben segítséget nyújthat a súlyfelesleg leadásában, ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, védelmet nyújthat a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen, valamint csökken a fáradékonyság és egyben életerővel, nagyobb munkabírással fogunk rendelkezni.  

Fogyasztása és elkészítési módja  

A búzafo levét tönkölybúzából nyerhetjük ki. A levet egy megfelelő présgéppel, búzafűpréssel tudjuk kisajtolni a füvekből. A préselésre két okból van szükség: egyrészt a búzafűnek csak egy kicsiny hányadát jelenti a lé, így jelentős mennyiségű füvet kellene megennünk az eredmény eléréséhez, a másik ok pedig, hogy a cellulóz rostokat tartalmazó növényt a szervezetünk nem is lenne képes megemészteni.  

A kúrát kis – kávéskanálnyi vagy evőkanálnyi – mennyiséggel ajánlott elkezdeni. A későbbiekben akár növelhetjük is ezt a mennyiséget, de először hozzá kell szoktatnunk a szervezetünket ehhez a nagy dózisú vitamin-bombához és természetesen az ízét is el kell fogadnunk. Naponta csak egyszer, éhgyomorra fogyasszuk lehetőleg reggel, de ha nagyon mozgalmas és időhiányos ez a napszakunk, akár kora délután is megihatjuk az adott mennyiséget üres gyomorra.  Ilyenkor jobban felszívódik. Mivel rengeteg vegyületet tartalmaz, telítettség-érzettel járhat a fogyasztása és ez a kis mennyiség is megterheli a szervezetet egy rövid időre. Kb. fél órával később igyunk tiszta vizet, a szilárd tápanyag-bevitelt pedig egy órával a búzafűlé elfogyasztása után ajánlott elkezdeni. A folyamatos és bőséges vízfogyasztás elsődleges fontosságú, hogy a méreganyagok kimosódjanak a szervezetből és ne tudjanak újra felszívódni.  

A fogyasztását bármikor el lehet kezdeni és – egy alapos méregtelenítés után – bármikor abba is lehet hagyni. Ha egy idő után úgy érezzük, hogy nem kívánjuk és már az illatától is rosszul vagyunk, természetesen szüneteltethető a folyamat hetekig, hónapokig.   

A tönkölybúzafű beszerzése  

Meg lehet vásárolni üzletekben – így a Bioligetben is, előre leadott rendelés alapján, személyes átvétellel az üzletben -, bio piacokon és természetesen közvetlenül a termelőktől is. Házilag is termeszthetjük a tönkölybúzafüvet, de fontos a megfelelő körülmények biztosítása hozzá. A megfelelő helyen vásárolt tönkölybúzafű termelése csak szigorúan ellenőrzött és jóváhagyott helyeken, a megfelelő körülmények és technológia biztosításával történik.   

Amennyiben házilag termesztünk tönkölybúzafüvet, a következőkre érdemes odafigyelni: bio tönkölybúzafű magot vásároljunk, biztosítsuk a megfelelő minoségű termőtalajt és nevelési körülményeket (fény, víz). A préselésre 15-20 cm-re megnőtt füveket kell felhasználni. Fontos, hogy csak egyszer lehet “szüretelni” őket, mert csak ezen első hajtások tartalmazzák azokat a fontos esszenciális aminosavakat és vitaminokat olyan dózisban, amelyek kedvező élettani hatást fejtenek ki a szervezetünkre.  

Búzafűprés  

Üzletünkben kétféle présgépet forgalmazunk. A Lexen kézi prést valamint a Lexen elektromos búzafűprést. Ezek a termékek az árlistában az “Egyéb termékek” kategóriában találhatók, ahol a csíráztatáshoz szükséges edényeket is megtekinthetik. A Lexen búzafű présekre a forgalmazó két éves garanciát vállal a megfelelő használati útmutatás betartása mellett.

 

Csíráztatáshoz való magvak

Számos forgalmazó biztosít jó minőségű magvakat, melyeket házi használatra készült csomagolásban hoznak forgalomba. Üzletünkben külön kategóriát alakítottunk ki ezen termékeknek, melyek megtekintvetők a CSíráztatni való magvak – ra kattintva.

Zárásként csak annyit tennék még hozzá, hogy a búzafűből préselt lé nem táplálék-kiegészítő, hanem egy természetes élelmiszer. Fogyasztásával a szervezet helyes egyensúlyi állapotának elérése a cél. Koncentrált hatóanyagai révén a szervezet teljes működését pozitívan befolyásolja.

Feleki János