Közzétéve:

A fülgyertyázás és a fülgyertya alkalmazása

A fülgyertyák alkalmazásával a szervezetünkben kialakult energia túltengések vagy hiányok mellékhatások nélkül a legtöbb esetben helyreállíthatók.

Testünk fizikai, energetikai elváltozásai gyakran lelki eredetűek – megértés, elfogadás, megbocsátás, elengedés, aggodalom, félelem, szeretetlenség, érzelmi görcs -, melyek feloldásában, a blokkok megszüntetésében, a lelki és testi harmónia megteremtésében nagy segítség lehet a fülgyertyázás.

Orvosi vélemények alapján használata ajánlott fülzúgás, mandulagyulladás, nátha, melléküreg-gyulladás, fülbe sugárzó fülkörnyéki fájdalom, dugulás, fejfájás, szédülés, fülzsír okozta halláscsökkenés és fülvérkeringési zavarok esetén.

A gyertya égése során keletkezett vákuum hatására a meleg füst felpuhítja és ellazítja a fül belső falait, fellazítva az ott lerakódott fülzsírt. A szívó hatás eredményeképpen a fülben lévő anyag az üreges gyertya falára rakódik le. A gyertyázás alatt lelki tisztulás is végbemegy. Füleink fizikai, energetikai elváltozásai gyakran lelki eredetűek, ezért harmonizáljuk a veséinket is, hiszen a félelem-érzés ebben a szervünkben gyűlik össze, majd a fülbe sugárzik figyelmeztető jelként.

Alkalmazása: Igyekezzünk egy családtagunkkal vagy egy ehhez értő személlyel (masszőr, akupresszőr, reflexológus…) végeztetni – ugyanakkor az öngyertyázás odafigyeléssel elsajátítható. Biztosítsunk nyugodt környezetet lágy, meditatív zenével. A helyiség legyen kiszellőztetve, de ne legyen huzat!

Először lágyan masszírozzuk a fület, majd az arcot. Ez nyugtatóan hat társunkra, ugyanakkor elősegíthetjük vele a megfelelő energiaáramlást. Helyezzünk egy gézlapot a méhviaszgyertya keskenyebb végére és gyújtsuk meg a szélesebb végét. A társunk először a bal oldalára feküdjön és a gyertyát merőlegesen állítsuk a fülbe. Tartsuk a gyertyát a jobb hüvelykujjunkkal és mutatóujjunkkal, a bal kezünket helyezzük nyugtatóan a fejre. Helyes alkalmazásnál nem jön ki füst a gyertya alsó végénél. A gyertyát 2/3 részig égessük, majd egy előre odakészített vizes tálkában oltsuk el. A gyertyázás gyertyánként általában 15-20 percet vesz igénybe. A gyertya égése során keletkezett fekete hamu foltot hagyhat a ruhán, ezért védje ruházatát törölközővel.

Bármelyik fülünkkel is van probléma, minden esetben mind a két fület kell gyertyázni! A fül nem csak hallásszervünk, hanem egyensúlyozó szervünk is egyben. A fülben lévő szerveink a fej és az egész test forgásakor szolgáltatnak az idegrendszer számára olyan impulzusokat, amelyek segítségével az automatikusan biztosítja egyensúlyunkat. Ezt nem szabad megbontani.

A fülzsír hasznos anyag, amely biztosítja a dobhártya mechanikai védelmét, valamint a különféle kórokozók megfékezését. Ezért nem szabad túlzásba vinni alkalmazását. A fülzsír hiánya szabad utat ad a kórokozóknak, kiszárad a hallójárat, ekcémát, gombás fertőzést, külsőfül gyulladást okozhat. Ha fülzsírhiány van, akkor a légnyomás-változásoknak nem tud eleget tenni a fül, és a dobhártya beszakadhat. A kezelést legfeljebb heti rendszerességgel szabad végezni. A kezelés után 24 órán keresztül fokozottan ügyelni kell arra, hogy ne szennyeződjön a hallójárat és víz se jusson a fülbe. A fülzsír mechanikus védőszerepe miatt fülgyertyázást követően egy hétig nem szabad repülni és búvárkodni, mivel az ezekkel járó nyomásváltozások erősen igénybe veszik a dobhártya alkalmazkodóképességét.

Amikor használata tilos: gennyes folyamatoknál, agyrázkódás, agyműtét, koponyaalapi törés, lyukas dobhártya, daganatos megbetegedések esetén.

Az összeállításban segítségemre volt Szűcs Irén, a Tádé Bioház Kft vezetője és felhasználtam a Tádé Bioház Kft által forgalmazott Tádé fülgyertya használati útmutatóját.

Honlapunkon a fülgyertya a következő helyen található meg: Táplálék-kiegészítők, gyógyhatású termékek > Egyéb gyógyhatású termékek