Közzétéve:

Az ájurvéda teák elkészítése és alkalmazása

ájurvéda teák

Az ájurvéda teák elkészítéséhez a himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet lelki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely fontos a gyógynövény-kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1-3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teáskanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3-5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti szinten váltogatva fogyasztani a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni.

A teákat mindig külön isszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy erősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez esetben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terepeutikus hatás része és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

 

Kapcsolódó oldalak

Everest Ayurveda teák