Gyömbér cukrozott – Tündérkert

390 Ft

Az indiai és kínai konyha egyik meghatározó élelmiszere, ugyanakkor a mi nyugati kultúránkban érdekes ízvilágot jelent a csípősségével.

Az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek célja a vízelvonás. Aszalással a friss gyümölcsök víztartalma kb. 80%-ról 20% alá csökken. Ekkora nedvességtartalom mellett a romlást okozó mikroorganizmusuk életképtelenek, de az aszalás során a gyümölcsök megőrzik az értékes tápanyagtartalmuk, rostanyaguk nagy részét. Az aszalt gyümölcsök íze erőteljesebb, mint a friss gyümölcsé, koncentrált cukortartalmuk miatt édesebbek.

összetevők: nádcukor, gyömbér, kén-dioxid (E220).

Kiszerelés: 100 g

Forgalmazza: Szűcs István 6782 Mórahalom, Tavasz u. 2.