Sáfrány 1g – Toldi

1450 Ft

A sáfrány ősidők óta használatos az ételek ízesítésére, színezésére, valamint nagyon fontos összetevője, a paellának, a bouillabaissenek, a milánói rizottónak, de kiválóan illik a hal alapú levesekhez és rizsételekhez.

Leírás

A sáfrány ősidők óta használatos az ételek ízesítésére, színezésére, valamint nagyon fontos összetevője, a paellának, a bouillabaissenek, a milánói rizottónak, de kiválóan illik a hal alapú levesekhez és rizsételekhez. A sáfránnyal fűszerezik a kagylókat, a halakat valamint a szószok, mártások alapvető összetevője. Egy vagy két szál sáfrányt az ujjunkkal morzsoljunk el, majd áztassuk langyos vízbe. Nagyon kevés kell belőle ahhoz, hogy a belőle készült étel rikító sárga színével és intenzív illatával csábítson.
A sáfrány főzés hatására veszít ízéből és aromájából, adjuk a főzési folyamat végén az ételhez. Egy késhegynyi elég egy négy személyes ételadag befűszerezéséhe

Összetevők: Sáfrány

Kiszerelés: 1g