Leírás
A hajdinapehely könnyen emészthető rostdús élelmiszer, mely segíti a bélmozgást. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem “lóg ki”. A hajdinát a ’reform konyha’ fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, talán pont ezért is egyre népszerűbb.
Elkészítése: tegyen egy tálkába kívánt mennyiségű kölespelyhet, majd engedje fel annyi forró vízzel vagy tejjel, hogy 1 cm magasan ellepje. 10 percig hagyja állni. ízlés szerint adjon hozzá szárított vagy friss gyümölcsöt, mézet, cukrot, vajat, sót, fűszereket.
Felhasználható még levesek, főzelékek sűrítésére, habarásra, süteményekbe, müzlikhez kiegészítőként.
Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket, cukrot, sót vagy egyéb vegyi anyagot!
Kiszerelés: 300g
Allergén információ: Nem tartalmaz allergéneket.