Leírás
A teljes kiőrlésű cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, süteményt, pizzát, palacsintát lehet készíteni belőle. Használhatjuk önmagában vagy más lisztekhez keverve is, a belőle készült ételek rendkívül ízletesek. Tökéletes alternatíva a búzaliszt helyettesítésére. Maximum 15-20 %-ban érdemes a lisztkeverékhez adagolni.
Íze semleges, enyhén édeskés. A sütemények színe sötétebb egy kicsit, mint a fehér lisztből készítetteké, de az íze igazán finom.
Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel (lassabban szívódik fel), tehát kevésbé terheli meg szervezetünket. Könnyen emészthető, glikémiás indexe 48. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott.
Összetevők: cirokmag
Kiszerelés: 250g