Akció!

Kókuszzsír 1000g – Természet áldása

1550 Ft 1400 Ft

Leírás

A kókuszzsír előállítása a kókuszdió szárított magjából történik vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. Az így előállított zsír vagy sokak által olaj a “szűz” kókuszolaj, melyen még érződik még a friss kókusz illata és íze. A szűz olaj tisztítása jellemzően fizikai eljárással (ún. RBD) történik, az így kapott olaj a “finomított kókuszolaj” (élelmiszerkönyvi és gyógyszerkönyvi megnevezés). A finomított kókuszolaj szagtalan és semleges ízű.
Zsírsavösszetételéből következően jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsírnak is nevezni. Kémiailag stabil, kevésbé hajlamos avasodásra, hő hatására bekövetkező oxidációra, ezért a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is felhasználható (szűrni kell!).
Az étkezési felhasználás mellett a kókuszolaj bőrápolásra is kitűnő!

Minden jó tulajdonsága ellenére a kókuszolaj mellett, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel a kókuszolajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav.

Felhasználási javaslat: Melegen sütéshez, pároláshoz, hidegen süteményekbe vaj, margarin helyett vagy szendvicskrémként elkészítve.

Összetevők: 100% kókuszolaj (íztelenített és illatmentesített)

Kiszerelés: 1000ml