Donat Mg gyógyvíz 1000 ml – csak bolti átvételre – jelenleg nem kapható

530 Ft

Leírás

A Donat Mg gyógyvíz természetes magnézium-nátrium-hidrogénkarbonátos, szulfátot tartalmazó gyógyvíz. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag, természetes magnéziumforrás.

Alkalmazási területe

  • Enyhíti a gyomorbántalmakat, eredményesen alkalmazható gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet, enyhe gyomortáji nyomás esetén. étkezés előtt fogyasztva csökkenti a savtúltengést.
  • Serkenti az epe kiürülését, kedvezően befolyásolja az anyagcserezavarokat (cukorbetegség). Csökkenti a kálcium oxalát és húgysavkő képződést.
  • Kedvezően hat a szívritmuszavarokra és a vérkeringésre, valamint pótolja a fokozott magnéziumigény iránti szükségletet (aktív sporttevékenység, intenzív növekedés, terhesség, szoptatás). A szívrohamra hajlamos emberek számára a magnéziumhiány is rizikófaktort jelent.
  • Segít a fogyókúrában, stimulálja a vérnyomást, fogyasztásával megállítható a csontritkulás folyamata.

Adagolás: A Donat Mg-ből naponta legfeljebb 0,5 l-t (reggel éhgyomorra 0,2- 0,3 l -t, délben és este pedig 0,1-0,1 l-t) lehet fogyasztani. Egy rövid gyógyvízkúra 3 hétig, egy hosszú kúra 5-6 hétig tart. Tizennégy napos szünet után a kúrát meg lehet ismételni. A gyógyvíz gyors fogyasztása serkenti a bélműködést. A gyógyvíz lassú fogyasztása fokozza a felszívódást.

Főbb oldott alkotóelemek: Magnézium (Mg2+): 979 mg/l; Kalcium (Ca2+): 368 mg/l; Hidrogénkarb. (HCO3): 7580 mg/l; Szulfát (SO42-): 1730 mg/l; Klorid (Cl-): 58 mg/l; összes alkotóelem: 16693 mg/l; Szabad szénsav (CO2): 4340 mg/l

Kiszerelés: 1000 ml

Figyelmeztetés: Nem használható vesebetegség esetén, ill. vizenyős állapotban. Túlzott fogyasztása, érzékeny egyéneknél hasmenéshez vezethet, mely megszűnik, ha betartjuk az előírt mennyiségben történő fogyasztást.

Szállítással kapcsolatos tájékoztató:  Csomagküldéssel max. 2 karton vizet tudunk egy kiszállítás során biztosítani.