Vas és folsav tabletta 60 db – Interherb

1610 Ft

Szerves forrásból származó vasat, folsavat és a normál vérképzésben szerepet játszó egyéb vitaminokat tartalmazó komplex készítmény.
A folsavnak a normál vérképzésben van szerepe, a vas a vörösvértest és a hemoglobin képződésben vesz részt.
A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, míg a B-vitaminok közül a B2 hozzájárul a normál vas anyagcseréhez és a vörösvérsejtek megfelelő állapotának fenntartásához, a B12 pedig a normál vörösvérsejt képződéshez. A vas segíti a normál szellemi működés megőrzését és részt vesz az oxigénszállításban is.
A termék fogyasztása a megfelelő vérképzéshez ajánlott.
Adagolási javaslat: napi 1 tabletta. Főétkezést követően, szétrágás nélkül, folyadékkal nyelje le. Idősek és vegetáriánusok számára folyamatosan szedhető. Hölgyek számára szedése menstruáció alatt és azt követő héten ajánlott. Gyermekeknek – 6 éves kor felett – orvosi felügyelet mellett adható a készítmény.
Hatóanyag/napi adag (1 tabletta): folsav 300 µg, C-vitamin 100 mg, B2-vitamin 2,8 mg, B12-vitamin 5 µg, Vas: 21 mg.
összetevők: tömegnövelő szerek: mikrokristályos cellulóz, isomalt, hidroxi-propil-metil-cellulóz; aszkorbinsav; vas-fumarát; csomósodást gátló: magnézium-sztearát, talkum; színezékek: titán-dioxid, vasoxid pigment vörös, vasoxid pigment sárga; riboflavin; stabilizátor: polietilénglikol; folsav, cobalamin.
Kiszerelés: 60 db filmtabletta
Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot! Gyógyszert rendszeresen szedők kérdezzék meg kezelőorvosukat a készítmény szedéséről.