Leírás
A Glutenix barna kenyér lisztkeverék felhasználható kenyérféleségek, pékáruk, sütemények, nokedli, lángos, palacsinta készítéséhez is. Szójamentes. Fehérjeszegény diétához is felhasználható liszt. Fehérje-tartalom: 0,7g/100g.
Felhasználási javaslat kb. 900 g-os kenyérhez: Hozzávalók
500g sütőkeverék
470ml langyos víz
20g friss élesztő
12-15 g só ízlés szerint
Kenyérsütő gép: tegyük az üstbe a folyadékot, majd a többi hozzávalót, a sütőkeveréket és indítsuk el olyan rövid (kb. 1,5 órás) programon, ami egy dagasztás-kelesztés fázis után süt.
Hagyományos sütő: a hozzávalókat keverjük kézi mixerrel 1-es fokozaton 2-3 percig (kézzel dagasztva, míg egyenletes lesz a tészta). Tegyük kiolajozott kenyérformába, takarjuk le és langyos helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. Előmelegített 200 C fokos sütőben süssük 40-45 percig.
Összetétel: gluténmentes búzakeményítő, dextróz, almarost, burgonyarost, gluténmentes zabrost, stabilizátor (guar és xantán gumi, E464), cikória, kenyérfűszer (kömény, édeskömény, koriander, ánizs), antioxidáns (aszkorbinsav), térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok).
Kiszerelés: 500 g
Allergén információ: A készítmény gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz.