Zöld zabfű 50g – Mama

250 Ft

Teáját évezredek óta fogyasztják nyugtalanság ellen, idegnyugtató, stresszoldó és ellazító hatású szerként, valamint alapvető nemi vágy serkentőként. A kristályosodásos folyamatok, mint a húgyúti kövek, a reuma és köszvény teák ősi kelléke. A nemi aktivitás jelentős megnövekedésére és a szexuális érzékenység és élmény elmélyítésére gyakorta adták már évszázadokkal ezelőtt is.

Hasznosnak tartották még a szövetek és az izmok tónusának feljavításához. A San Francisco-i Emberi Szexualitást Tanulmányozó Intézetben zabbal végzett kutatások is egyértelműen igazolták a zab erőteljes és kifejezetten jótékony hatását a párok szexuális kapcsolatára. Az aktusok mennyisége és minősége is legtöbbször egyértelműen megnőtt a zabkúra hatására.

A népgyógyászati feljegyzések a női frigiditás hatásos ellenszereként is említik.

Zöldfűként zabtejes zsenge magkezdeményekkel legjobb leszárítani, mert ebben a formájában tartják a leghatásosabbnak.

Felhasználási javaslat: négy evőkanálnyi zöldzabfüvet forrázzunk le egy liter vízzel és 15-20 percig letakarva áztassuk, majd leszűrése után ízesítés nélkül, vagy egy kis mézzel iszogassuk meg napközben néhány héten keresztül. Jó hasfogó is a zabital. Ezért, ha a széklet kúra közben nagyon leritkul, csökkentsünk az adagon.

Kiszerelés: 80g

Forgalmazza: Pénzpatak Kft. 1075 Budapest, Madách út 11.

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni.

Erős hatású szerek felhasználása gyógyászati célra csak orvosi előírás alapján és gyógyszerész által elkészített gyógyszerformában biztonságos.

Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése. Belső vérzések, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, migrén, bélszűkület, epilepszia, asztma, lázzal járó akut megbetegedések, krónikus vesebetegség és szívműködési zavarok stb. kizárólag növényi eredetű gyógyhatású termékekkel történő kezelése veszélyes lehet. Azonban a gyógynövényi részekből készült szerek orvosi felügyelettel, a klasszikus gyógyszeres terápia mellett kiválóan kiegészíthetik az előírt terápiát.

A gyógynövények felhasználásának meghatározott esetekben és állapotok mellett kisebb dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az alábbiakban leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet.

A gyógynövényekről szóló tájékoztatás a szakkönyvekben, illetve a gyártók és forgalmazók által megjelentetett információkon alapulnak. Ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.