Citromsav étkezési 100g – Dulcit

180 Ft

Fehér, kristályos, kellemesen savanyú ízű anyag.
élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven.
Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését.
Befőzéskor a gyümölcsök citromsavas vízbe helyezve megtartják eredeti színüket és zamatukat. (Gyümölcs-kilogrammonként 4-5 g citromsavat számolhatunk.)
Teához, limonádéhoz citrom helyett alkalmazható. 1 evőkanál por 10 evőkanál citromlének felel meg.
Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.
A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőtelenítésére. Ellentétben az ilyen célra a kereskedelemben kapható szerekkel, nem mérgező, könnyen leöblíthető. A hasonló célra használt ecetnél is sokkal alkalmasabb, mert az utóbbi íze és szaga hosszan megmarad a kitisztított készülékekben.
Borászati felhasználás: Alkalmas a bor savtartalmának emelésére és a fémes zavarosodás gátlására, adagolásával kisebb savkorrekciót hajthatunk végre palackozás vagy az első derítést megelőzően, amennyiben már nincs elegendő idő a borkősav alkalmazására.
A szükséges mennyiségű citromsavat 10x mennyiségű mustban vagy borban oldja fel, majd adja a kezelendő tételhez. Alkalmazásánál vegye figyelembe a bortörvényben előírtakat és a laborvizsgálat eredményeit.
Kiszerelés: 100g

Figyelmeztetés: Súlyos szemirritációt okoz. Szembe kerülés esetén több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.

Cikkszám: bbb86b4294c2 Kategóriák: ,