Szafi proteines növényi fasírtpor

1270 Ft

Leírás

A Szafi proteines növényi fasírtpor segítségével gluténmentes vegán fasírtokat készíthet magas fehérjetartalommal. A készítmény rizscsíra fehérjével készül és az elkészítés során nem igényel tojást sem. A proteines fasírtpor szójamentes.

Felhasználási javaslat répás növényi fasírthoz:

Hozzávalók: 100 g Szafi vegán proteines növényi fasírt alappor, 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma), 65 g aprított (vagy reszelt) répa, 5 g friss aprított petrezselyemlevél, 10 g citromlé, 80 g víz. Sütéshez: kókuszolaj

Elkészítés: Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral. Pihentessük 15 percig. Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat. Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 – 2,5 percig süssük a fasírtokat. Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.

Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápióka keményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.

Kiszerelés: 300 g

Allergén információ: Mustárt tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!