Vöröskáposzta mag csíráztatáshoz – Rédei

780 Ft

Leírás

A Rédei vöröskáposzta mag csíráztatáshoz forgalomba hozott alapanyag. A kicsíráztatott vöröskáposzta mag nyersen a legfinomabb. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, túróban és saláta keverékben. Dúsíthatunk vele margarint, szendvicskrémeket, sajtkrémeket, kefírt vagy joghurtot, de növelhetjük egyes levesek, főzelékek húsos ételek vagy párolt zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalmát is. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.

Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 Cº-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-5 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.

Kiszerelés: 15 g