Leírás
Az őrölt fehérbors íze csípős, illata jellegzetes. Levesek, húsételek, halételek, pácok, öntetek fűszere, a legtöbb fűszerkeverék alkotó eleme. Fontos szabály, hogy a könnyű ételekhez fehér, a nehezekhez pedig fekete borsot használjunk. Fehér borsot akkor válasszunk, ha érezni akarjuk az erejét, de anélkül, hogy az az étel saját ízét elvenné. Ebben az esetben a fehér borsot röviddel a főzés befejezése előtt kell az ételbe tenni.
A fehér borshoz a bogyókat akkor szedik le, amikor már teljesen megértek és narancssárga színűek. Ezt követően vízben puháítják, hogy a magot a héjtól el lehessen választani. A világos magot a napon megszárítják, majd fehér borsként eladják. Kevésbe csípős, mint a feketebors.
Kiszerelés: 30g
Allergén információ: A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült!