Leírás
A pektin egy a gyümölcsökben (alma, citrus) is megtalálható természetes zselésítő anyag, mely hosszú főzés során oldódik ki. Viszont ha készen adagoljuk a gyümölcsökhöz, akkor megspórolható a hosszadalmas főzési idő, ráadásul sokkal több vitamin marad a kész lekvárban, dzsemben.
Felhasználás: A tasak tartalmát keverje össze azzal a cukormennyiséggel, amivel a lekvárt vagy a dzsemet készíti. (a tasak 10 kg gyümölcshöz elegendő. Lehet arányosan kevesebbet is használni, de ha keményebb állagot szeretnénk elérni, akár többet is.). Ezt a cukros pektint kell állandó kevergetés közben hozzáadni a gyümölcshöz, és forrástól számított öt percig főzni.
Összetevők: Pektin E440, dextrose.
Kiszerelés: 60 g
Allergén információ: szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.