Tamari szójaszósz 500ml – Naturmind

3060 Ft

Leírás

A tamari szójaszósz a mai modert technológiákkal úgy készül, hogy a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.

A japán „tamari” szó a „tamaru” szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso előállítása során. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő, mely nem tartalmaz búzát.
Nem génmanipulált termék.

Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.

Összetevők: víz (42%/), zsírtalanított szójabab (42%), só (16%)

Kiszerelés: 500 ml