Leírás
A csicseriborsó jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe kiválóan beilleszthető. A csicseriborsó jelentős fehérje és rosttartalma alacsony szénhidrát mennyiséggel párosul. Az indiai konyha egyik legfontosabb alapanyaga, de ki ne ismerné az arab konyha csicseriborsó-krémjét, a humuszt vagy a falafelt.
Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket készítenek belőle.
Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Összetevők: Csicseriborsó.
Kiszerelés: 500 g