Akció!

Natura búzasikér 500g

1640 Ft

Leírás

A Natura búzasikér a Dénes-Natura nagy sikerű terméke. Felhasználható pékáruk készítéséhez a liszt sikértartalmának növelésére. Adagolás: 1 evőkanál/500g liszt.

A sikér a gabonafélékben előforduló fehérje. A sikérfehérjék vízben nem oldódnak, de víz hozzáadása és dagasztás hatására térhálós szerkezetű, rugalmas anyaggá alakulnak. Ez a rugalmas, nyújtható anyag lehetővé teszi a tészta laza, lyukacsos szerkezetének kialakulását. Minél nagyobb a liszt sikértartalma és minél jobb minőségű a benne található sikér, annál több gázt képes magában tartani a tészta. Nagy térfogatú, laza bélzetű kenyeret és könnyű, foszlós kelt-tésztát csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk.

Felhasználható kenyérsütő géppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére.

Összetevők: búzasikér

Kiszerelés: 500g

Tipp: búzahús (szejtán) készítése

A búzasikér port meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és minimum 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetjére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető vagy egyéb „húsos” konyhatechnikával tovább feldolgozható.