Szőlőmagliszt 250g – Nature Cookta
1290 Ft
A szőlőmagliszt egy jótékony hatású élelmiszer, ami beilleszthető a paleolit étrendbe is. Abban különbözik a többi szőlőmagliszttől, hogy készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté. Ezzel az eljárással lecsökken a liszt omega-6 zsírsav tartalma, emiatt alkalmassá válik a sütésre is, ugyanakkor a zsírtalanítás miatt magasabb beltartalmi értékű lisztet kapunk.
Ez a szőlőmagliszt bővelkedik a szervezet számára hasznos flavonoidokban, polifenolokban és procianidinekben. Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer munkáját segíti.
A szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható. Süthetünk vele kenyeret vagy süteményeket, melyek ízvilágához illik a szőlő aromája.
A sütés során a receptben megadott lisztnek 3-5%-át helyettesítheti szőlőmagliszttel.
Akár teába vagy más folyadékba is keverheti. 1 teáskanál szőlőmagliszt fogyasztása a napi adag, ezt ne lépje túl!
100g szőlőmagliszt tartalmaz: 2500 mg összpolifenolt, 8 g zsírt, ennek 70%-a telítetlen zsírsavakból áll és 70g rostot. (Az adatok tájékoztató jellegűek)
Kiszerelés: 250 g
Forgalmazza: Lechner és Zentai Kft. Budapest