Leírás
A tápióka gyöngy az ázsiai konyha egyik fontos alapanyaga, elsősorban desszertekben jelenik meg. A tápióka gyöngyöt japán gyöngynek is szokták nevezni. A tápióka gyakorlatilag egy iparilag előállított, kis golyók formájában kapható dolog, amit a manióka gyökérből kivont, szárított keményítőlisztből készítenek. A pudingok fő alapanyaga, de használják levesek, mártások sűrítésére. A granulátum főzés hatására, áttetsző kocsonyává duzzad.
Elkészítése: A gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig (vízbe vagy növényi tejbe), amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl. vanília, karobpor…) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihűlni.
Összetevők: tápióka keményítő
Kiszerelés: 500g