Galagonyavirág Mama 50g

420 Ft

Fokozza a szívizom pumpafunkcióját. Hajszálér- és szívkoszorúér tágító, javítja a szervek vérellátását. érvédő, vérnyomáscsökkentő és enyhe vizelethajtó hatású. Leggyakrabban ideges szívpanaszok, szorító érzés, szívdobogás érzés, szabálytalan szívműködés esetén alkalmazzák.

A teát – ha gyógyszert szed az illető – az antibiotikumokkal együtt kell fogyasztani és csak orvosi vizsgálattal ellenőrzött javulás után szabad a tablettákat csökkenteni illetve később elhagyni!

Tea készítése: 1 evőkanál galagonyavirágot 2 dl vízzel leforrázunk, 15 percig áztatjuk majd leszűrjük. Naponta 2-3-szor fogyasszuk ezt a mennyiséget.

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni.

Erős hatású szerek felhasználása gyógyászati célra csak orvosi előírás alapján és gyógyszerész által elkészített gyógyszerformában biztonságos.
Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése. Belső vérzések, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, migrén, bélszűkület, epilepszia, asztma, lázzal járó akut megbetegedések, krónikus vesebetegség és szívműködési zavarok stb. kizárólag növényi eredetű gyógyhatású termékekkel történő kezelése veszélyes lehet. Azonban a gyógynövényi részekből készült szerek orvosi felügyelettel, a klasszikus gyógyszeres terápia mellett kiválóan kiegészíthetik az előírt terápiát.

A gyógynövények felhasználásának meghatározott esetekben és állapotok mellett kisebb dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az alábbiakban leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet. A gyógynövényekről szóló tájékoztatás a szakkönyvekben, illetve a gyártók és forgalmazók által megjelentetett információkon alapulnak. Ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.