Kamilla Juva 50g

760 Ft

Lázcsillapító, immunerősítő, antibakteriális hatású. Menstruációs és gyomorbél-görcs esetén görcsoldó hatású. Enyhe nyugtató, gyomor-bélhurutban gyulladáscsökkentő hatással bír.

Külsőleg borogatásként használják kötőhártya gyulladásnál, inhaláló melléküreg-gyulladás esetén és toroköblögető szerként is ismert a népi gyógyászatban.

Antibakteriális, gyulladáscsökkentő és hámosító hatású bőrgyulladás vagy sérülések esetén.

Tea készítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget leforrázunk 2 dl vízzel, letakarva 10 percig áztatjuk majd szűrés után fogyasszuk. Ezt a mennyiséget 2-3-szor fogyaszthatjuk naponta.

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni.

Erős hatású szerek felhasználása gyógyászati célra csak orvosi előírás alapján és gyógyszerész által elkészített gyógyszerformában biztonságos.
Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése. Belső vérzések, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, migrén, bélszűkület, epilepszia, asztma, lázzal járó akut megbetegedések, krónikus vesebetegség és szívműködési zavarok stb. kizárólag növényi eredetű gyógyhatású termékekkel történő kezelése veszélyes lehet. Azonban a gyógynövényi részekből készült szerek orvosi felügyelettel, a klasszikus gyógyszeres terápia mellett kiválóan kiegészíthetik az előírt terápiát.

A gyógynövények felhasználásának meghatározott esetekben és állapotok mellett kisebb dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az alábbiakban leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet. A gyógynövényekről szóló tájékoztatás a szakkönyvekben, illetve a gyártók és forgalmazók által megjelentetett információkon alapulnak. Ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.