Körömvirág Juva 20g

420 Ft

Gyulladáscsökkentő, hámosító, antibakteriális hatású emésztőrendszeri, húgyúti fertőzésekben. Gyomor- és nyombélfekélyben hámosító. Használják még szélgörcsoldóként és étvágyjavítóként is. Ismert az emésztést serkentő, vérnyomáscsökkentő és epehajtó hatása is.

Külsőleg gyakran használják nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, visszérgyulladás, gennykeltők okozta bőrgyulladás és furunkulusok kezelésére a főzetét, de készítenek belőle olajos kivonatokat és krémeket is.

Tea készítése: 1 teáskanál mennyiséget leforrázunk 2 dl vízzel, 10 percig áztatjuk letakarva, majd leszűrjük. Sebek lemosására 2 evőkanálnyi mennyiséget használjunk 1 liter vízhez.

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni.

Erős hatású szerek felhasználása gyógyászati célra csak orvosi előírás alapján és gyógyszerész által elkészített gyógyszerformában biztonságos.
Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése. Belső vérzések, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, migrén, bélszűkület, epilepszia, asztma, lázzal járó akut megbetegedések, krónikus vesebetegség és szívműködési zavarok stb. kizárólag növényi eredetű gyógyhatású termékekkel történő kezelése veszélyes lehet. Azonban a gyógynövényi részekből készült szerek orvosi felügyelettel, a klasszikus gyógyszeres terápia mellett kiválóan kiegészíthetik az előírt terápiát.

A gyógynövények felhasználásának meghatározott esetekben és állapotok mellett kisebb dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az alábbiakban leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet. A gyógynövényekről szóló tájékoztatás a szakkönyvekben, illetve a gyártók és forgalmazók által megjelentetett információkon alapulnak. Ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.