Orvosi zsálya Juva 40g

430 Ft

Klimaxos hőhullámok, izzadás, tüdőbetegek éjszakai izzadásakor izzadásgátló hatású. Alkalmazzák fájdalmas menstruációs és egyéb klimaxos panaszok esetén. összehúzó, antibiotikus hatású szájüregi hurut és hasmenés esetén. Csökkenti a tejtermelést. Vértisztító hatású köszvény, nehezen gyógyuló sebek és ekcéma esetén.

Külsőleg öblögetőként használható fogínygyulladás, fogágybetegség, szájnyálkahártya gyulladás esetén. Aranyeres panaszokra ülőfürdőként javasolt. Külsőleg felhasználható még daganatok, nedvedző sebek tisztítására.

Tea készítése: ez evőkanálnyit 2 dl vízzel leforrázunk, 1 percig enyhe tűzön melegítjük, 10 perc múlva szűrjük. Tartósan nem adagolható!

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni.

Erős hatású szerek felhasználása gyógyászati célra csak orvosi előírás alapján és gyógyszerész által elkészített gyógyszerformában biztonságos.
Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése. Belső vérzések, cukorbetegség, gyomor- és nyombélfekély, magas vérnyomás, migrén, bélszűkület, epilepszia, asztma, lázzal járó akut megbetegedések, krónikus vesebetegség és szívműködési zavarok stb. kizárólag növényi eredetű gyógyhatású termékekkel történő kezelése veszélyes lehet. Azonban a gyógynövényi részekből készült szerek orvosi felügyelettel, a klasszikus gyógyszeres terápia mellett kiválóan kiegészíthetik az előírt terápiát.

A gyógynövények felhasználásának meghatározott esetekben és állapotok mellett kisebb dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az alábbiakban leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet. A gyógynövényekről szóló tájékoztatás a szakkönyvekben, illetve a gyártók és forgalmazók által megjelentetett információkon alapulnak. Ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.