Leírás
A csíráztató üvegtál szűrővel lehetővé teszi a csíranövények egyszerű nevelését, például retek, búza, zsázsa és sorolhatnánk.
A csíráztatás szakaszai:
Öblítés: a választott vetőmagból 1-1,5 teáskanállal egyenletesen terítsen el a csíráztató szitán, majd a magokat folyó víz alatt alaposan mossa át.
Beáztatás: Töltse fel az üvegtálat a pereméig vízzel, majd a csíráztató szitát helyezze rá a magokkal együtt egy éjszakára. Ügyeljen rá, hogy a magok lebegjenek a víz felszínén, hogy a csíráztatáshoz elegendő vizet tudjanak magukba szívni.
Csíráztatás: Az elkövetkező napokban a magok hamar csírázásnak indulnak és nemsokára az első gyökerek is megjelennek. Az edényben levő vizet minden nap cseréljük és a szitán lévő magokat is folyó víz alatt alaposan mossuk át.
A csírák elkészítése: A vetőmag fajától függően a csíráztatás 4-8 napig tarthat el. Minél hosszabban fejlődnek a csírák, annál lágyabb lesz az ízük. Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de díszítőelemként levesek és saláták alkotói is lehetnek.
Tartalom: 1 db csíráztató szita és 1 db üveg alátét
Kiszerelés: 250g
Kis segítség a különböző vetőmagok ízeihez:
Brokkoli – fűszeres, pikáns
Búza – lágy, diószerű íz
Lucerna – friss, természetes íz
Mustár – csípős, pikáns
Napraforgó – mogyoró ízű
Retek – pikáns, fűszeres
Vöröskáposzta – pikáns, fűszeres
Vöröshagyma – csípős
Zsázsa – pikáns, fűszeres