Csíráztató üvegtál szűrővel – Rédei

3620 Ft

Leírás

A csíráztató üvegtál szűrővel lehetővé teszi a csíranövények egyszerű nevelését, például retek, búza, zsázsa és sorolhatnánk.

A csíráztatás szakaszai:

Öblítés: a választott vetőmagból 1-1,5 teáskanállal egyenletesen terítsen el a csíráztató szitán, majd a magokat folyó víz alatt alaposan mossa át.

Beáztatás: Töltse fel az üvegtálat a pereméig vízzel, majd a csíráztató szitát helyezze rá a magokkal együtt egy éjszakára. Ügyeljen rá, hogy a magok lebegjenek a víz felszínén, hogy a csíráztatáshoz elegendő vizet tudjanak magukba szívni.

Csíráztatás: Az elkövetkező napokban a magok hamar csírázásnak indulnak és nemsokára az első gyökerek is megjelennek. Az edényben levő vizet minden nap cseréljük és a szitán lévő magokat is folyó víz alatt alaposan mossuk át.

A csírák elkészítése: A vetőmag fajától függően a csíráztatás 4-8 napig tarthat el. Minél hosszabban fejlődnek a csírák, annál lágyabb lesz az ízük. Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de díszítőelemként levesek és saláták alkotói is lehetnek.

Tartalom: 1 db csíráztató szita és 1 db üveg alátét

Kiszerelés: 250g

Kis segítség a különböző vetőmagok ízeihez:

Brokkoli – fűszeres, pikáns

Búza – lágy, diószerű íz

Lucerna – friss, természetes íz

Mustár – csípős, pikáns

Napraforgó – mogyoró ízű

Retek – pikáns, fűszeres

Vöröskáposzta – pikáns, fűszeres

Vöröshagyma – csípős

Zsázsa – pikáns, fűszeres