Leírás
Rédei mustármag csíráztatáshoz. A kicsíráztatott mustármag önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. A mustármag erős ízű, antibiotikus hatású csíranövény. Tisztítja a nyálkahártyát. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, túróban és saláta keverékben. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.
Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál mustármagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 Cº-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-4 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Kiszerelés: 50 g