Retekmag csíráztatáshoz – Rédei

820 Ft

Leírás

A kicsíráztatott retekmag önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. A retekcsíra enyhén csípős ízű. Dúsíthatunk vele margarint, szendvicskrémeket, sajtkrémeket, kefírt vagy joghurtot, de növelhetjük egyes levesek, főzelékek húsos ételek vagy párolt zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalmát is. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.

Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 Cº-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-5 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.

Kiszerelés: 30g