Leírás
Az őrölt szegfűszeg főként édességekben, kompót, puding, sütemények készítésénél alkalmazzák, de jól illik a húsételekhez is. A forralt bor készítésének elengedhetetlen kelléke. A kínai és indiai fűszerkeverék gyakori összetevője. A szegfűszeg erős fűszer, ezért óvatosan bánjunk vele.
A szegfűszeg francia közvetítéssel jutott az indonéz szigetvilágból a kelet-afrikai partokhoz. Az áttelepítés sikeresnek bizonyult, ma is Zanzibár szigete termeli a legtöbb szegfűszeget. A szegfűszeg illata édeskés és átható, semmi mással nem lehet összetéveszteni, íze édeskés, kissé csípős nagyon aromás. Egészben és őrleményként kerül forgalomba, nagy mennyiségben hasznosítja ez élelmiszer és szépségipar.
Összetevők: szegfűszeg
Kiszerelés: 20g
Allergén információ: A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!