Leírás
A sáfrány ősidők óta használatos az ételek ízesítésére, színezésére, valamint nagyon fontos összetevője a paellának és a milánói rizottónak, de kiválóan illik a hal alapú levesekhez és rizsételekhez. A sáfránnyal fűszerezik a kagylókat, a halakat, valamint a szószok, mártások alapvető összetevője. Egy vagy két szál sáfrányt az ujjunkkal morzsoljunk el, majd áztassuk langyos vízbe. Nagyon kevés kell belőle ahhoz, hogy a belőle készült étel rikító sárga színével és intenzív illatával csábítson.
A sáfrány főzés hatására veszít ízéből és aromájából, adjuk a főzési folyamat végén az ételhez. Egy késhegynyi elég egy négy személyes ételadag befűszerezéséhe
Összetevők: Sáfrány
Kiszerelés: 0,5 g
Allergén információ: A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült!