Leírás
Az Organika kuszkusz a reform étrendbe illeszthető élelmiszer, mely pillanatok alatt elkészíthető. A kuszkusz Észak-Afrikában nemzeti ételnek számít. Durum darából készül, amit nedvesen búzalisztbe hempergetnek, hogy az rátapadjon a szemcsékre, azután megszárítják. A durum búza fehérjében gazdag, teljes értékű élelmiszer.
Felhasználása: elkészíthető köretként vagy egytálételnek, húsokkal, zöldséges raguval vagy hallal is. Kellemesen fűszerezhető kurkumával, korianderrel, gyömbérrel, fahéjjal. édesség is készíthető belőle, tejjel, mézzel és aszalt gyümölcsökkel nagyon finom! A kuszkuszból salátát is készíthetünk (Taboulé).
Főzés: Egytálételként a kuszkuszt az étel gőzében főzik (alul a hús és a zöldség fő, fölötte szitán gőzöljük a kuszkuszt). A kuszkusz készítése során többszörösére duzzad, de nem lesz ragacsos, csomós. A kuszkuszt nem kell megfőzni, elegendő forró vizet ráönteni és állni hagyni minimum 20-25 percet. (1:1,5 kuszkusz – víz arány)
Kiszerelés: 500g
Allergén információ: glutént tartalmaz.