Leírás
A bio kukoricadara alapanyaga ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. Magas tápértéke és kitűnő íze mellett jelentős energiaforrás. A polenta alapanyaga, de használatos édességek, kenyerek, tészták készítéséhez. A termék alapanyaga ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszerthez is.
Összetevők: bio kukoricadara
Kiszerelés: 500g
Allergén információ: A termék glutén és allergénmentes üzemben lett csomagolva.
Felhasználási tipp: Polenta készítése
A vizet, a sóval és egy kiskanálnyi kukoricadarával (így megelőzhető a csomósodás), felforraljuk. A hőmérsékletet lejjebb vesszük és a kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe, közben folyamatosan keverjük. 15-20 percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nagyobb erőkifejtéssel kell keverni.
Egy 30×15 cm-es (vagy hasonló méretű) tepsit kivajazunk, és beleöntjük a forró kását. Néhány percig eltart, míg a polenta elnyeri végső állagát. Késsel is szeletelhetjük, vagy kerek kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle.