Leírás
A Vegabond indiai fűszerezésű vega fasírtpor gyorsan és mindenki számára könnyen elkészíthető gluténmentes alapanyag.
A fasírtpor ízét a garam masala határozza meg. Ezt apróra vágott vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával tehetjük még izgalmasabbá. Vegetáriánus étel 4 személyre.
Elkészítési javaslat: 200 g keveréket kb. 220 ml vízzel összekeverünk, majd 6-8 percig állni hagyjuk, hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak. Ezt követően nedvesített kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük.
A vízzel összekevert masszát, olaj nélkül, sütőben őzgerinc vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük.
Összetevők: csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, hajdinaliszt, burgonyapehely, vöröshagyma granulátum, tengeri só, inaktív élesztőpehely, garam masala fűszerkeverék (3,6%), (őrölt koriander, őrölt gyömbér, őrölt feketebors, őrölt római kömény, csomósodást gátló anyag nátrium-hidrogén-karbonát, őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, fokhagymapor).
Kiszerelés: 200 g
Allergén információ: Zellert felhasználó üzemben csomagolva!