Aromax eukaliptusz olaj 10ml

1240 Ft

Leírás

Az Aromax eukaliptusz olaj használata ajánlott párologtatásra, főleg a megfázásos téli időszakban. Emellett felhasználható aromafürdő készítéséhez, vagy bedörzsölőnek, amikor is hűsítő hatást fejt ki.

Illat: frissíto, enyhén kámforos illatú

Kiszerelés: 10 ml

Figyelmeztetés: Az eukaliptusz alkalmazásánál ügyelnünk kell arra, hogy gyermekeknél legalább 5 éves korig ellenjavallt alkalmazásuk az orrban ill. az orr környékén. Szembe ne kerüljön!

A Eukaliptusz olajról bővebben
Az eukaliptuszolaj aromaterápiás alkalmazásai közül első helyen a légzőszervi betegségek említhetők meg. Az eukaliptusz illóolajat cukorkában vagy rágógumiban fogyasztva, inhalálószerként, frissítő és légzéskönnyítő szaunaolajok alkotórészeként, orrcseppekben, orrkenőcsökben, köptető kúpokban, mellkasi légzéskönnyítő kenőcsökben és légtér fertőtlenítő szerekben alkalmazva enyhíthetők a különböző légúti panaszok.

Az eukaliptusz illóolaja (és annak fő alkotórésze, az eukaliptol) a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért hatásos szer lehet önmagában vagy más olajokkal társítva kenőcsök és masszázsolajok alkotórészeként, de vigyázni kell arra, hogy az illóolaj vagy az illóolajos készítmény ne kerüljön a szembe.