Geránium olaj 10 ml – Aromax

4180 Ft

Leírás

Az Aromax geránium olaj 100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj. Kellemes illatú illóolaj aromaterápiára. Hatását népgyógyászati adatok igazolják. A rózsamuskátli virágos-leveles hajtásaiból nyert illóolaj nyugtató hatású. Hatékonyan alkalmazhatjuk rovarűzőként is.

Felhasználási lehetőségek: Légfrissítésre, párologtatásra, bőrápolásra, aromafürdőhöz, rovarriasztóként.

Párologtatás: cseppentsünk 3-5 cseppet aromalámpa vízzel töltött részébe, a párologtatóba vagy a diffúzorba. Megfázásos időszakban jó hatással lehet a légutak egészségére.

Aromafürdő: alaposan keverjünk el 6-10 csepp illóolajat 1 evőkanálnyi tejszínben, mézben, vagy a habfürdőben, majd adjuk a fürdővízhez.

Bőrápolásra: oldjunk fel 50 ml körömvirág– vagy mandulaolajban 25 csepp geránium- és 10 csepp nyugat-indiai szantálfaolajat, és alaposan masszírozzuk át az illatos eleggyel a testünket.

Öblögetésre: oldjunk fel 1 ml gerániumolajat 100 ml 70%-os alkoholban, és adjunk az oldatból 1 kávéskanálnyit egy pohár langyos vízhez. Rázzuk jól össze, és használjuk rendszeresen fogmosás utáni öblögetésre.

Arcszesz és parfüm készítése: oldjunk fel 100 ml 70%-os alkoholban 1 ml illóolajat. Tároljuk jól zárható üvegben.

Rovarűzésre: töltsünk egy szórófejes flakonba 1 dl alkoholt, 1 evőkanálnyi olívaolajat és 10-10 csepp citromos teafa-, citronella-, borsmenta– és gerániumolajat, majd rázzuk jól össze az elegyet. A keveréket bőrre fújva is használhatjuk.

Kiszerelés: 10 ml