Chlorhexamed szájvíz

880 Ft

ínygyulladások esetén és a szájhigiénia fenntartására alkalmazható antibakteriális hatású szájvíz. öblítésre, gargalizálásra hígítás nélkül alkalmazható!

A Chlorhexamed antibakteriális hatása az öblítés után perceken belül érvényesül és hatása hosszú időn keresztül fennáll.

Javallatok:
-ínygyulladások esetén
-a szájhigiénia biztosítására, ha a fogmosás lehetősége korlátozott
-fogorvosi beavatkozások előtt vagy után a fertőzésveszély csökkentésére.

Hatóanyag: klórhexidin-diglükonát 0,1% w/v.

Adagolás, alkalmazási mód és időtartam: Naponta kétszer – reggel és este – ékezés és fogmosás után ajánlott. Az adagolókupakot a jelölésig kell megtölteni (15 ml); az oldatot kb 1 percig a szájban tartva öblögetni vagy a torokban gargalizálni, majd kiköpni. Utána nem szabad vízzel vagy más folyadékkal öblíteni. 12 évnél fiatalabb gyermekek nem használhatják! Mivel a készítmény alkoholt tartalmaz, kérjük, forduljon orvoshoz, ha gyermeke véletlenül lenyelt belőle.

összetevők: aqua, alcohol, glycerin, chlorhexidine digluconate, PEG-40 hydrogenated castor oil, aroma, CI 15255.

Kiszerelés: 200 ml

Forgalmazó: GlaxoSmithKline Kft. Budapest

Figyelmeztetés: Kizárólag szájüregi alkalmazásra! Szembe, fülbe ne kerüljön! Ha a szájvíz a szemébe került, akkor azonnal és alaposan mossa ki. Alkalmazásakor a fogak és a nyelvhát elszíneződhet, amely a kezelés után magától elmúlik. Ez nagymértékben csökkenthető ill. kivédhető, ha az öblögetést alapos fogmosás előzi meg, ill. a Chlorhedamed használata után kerülje a festékeket tartalmazó italokat (kávé, tea, vörösbor) és ételeket.
Tilos az oldatot lenyelni! évente maximálisan 8 héten kersztül ajánlott a termék alkalmazása az előírt adagolás szerint. Ne alkalmazza ha allergiás a klórhexidinre vagy a chlorhexamed bármely összetevőjére! Abba kell hagyni a szájvíz használatát és azonnali orvosi segítséget kell kérni, ha kiütések jelentkeznek a száj, a nyelv, a torok vagy az arc duzzanata, valamint légzési nehézség esetén. Mindezek egy nagyon ritkán előforduló, súlyos reakció tünetei lehetnek.

Cikkszám: 4bb6e768dab5 Kategória: