Leírás
A Ferenc József gyógyvíz nagy sókoncentrációjú, a keserűsó és a glaubersó mellett sok élettanilag fontos makro- és mikroelemeket is tartalmaz. Lehetőleg langyosan és éhgyomorra fogyasszuk.
Alkalmazási területei:
– Hashajtásra 2-3 dl-t egyszerre
– Székrekedésnél a végbél és az alhasi szervek fájdalmas székeléssel járó megbetegedéseiben, aranyérbetegség, sérv esetén egyénileg megállapított kisebb adagokban reggel négy evőkanáltól 1,5 dl-ig
– Bélhurutban naponta 1-1,5 dl
– Cukorbetegségnél, elhúzódó májbetegségekben, epekövességben, epehólyag-gyulladás utáni állapotok kezelésére naponta több részletben elosztve 2-2,5 dl-t.
– Elhízás ellen, vesemedence-gyulladásban, hólyaghurutban naponta, reggelenként 1 dl-t
– Szív- és érrendszeri megbetegedéseknél – kivéve szívgyengeség – agyi érbetegség, agyvérzés utáni állapotban 0,5 dl ötszörös hígításban, több részletben elosztva.
(Nem ajánlott: heveny gyomor- és bélhurutban, savhiányban, vérző gyomor- és bélfekélyben, szívgyengeségben, hasmenés, hányás és más módon bekövetkezett jelentős folyadékvesztés esetén.)
Főbb összetevők (mg/l): nátrium: 3800, kalcium: 372, magnézium: 1555, Klorid: 450, szulfát: 14100, hidrogén-karbonát: 567
összes oldott ásványianyag tartalom: 20882 mg/l.
Kiszerelés: 700 ml