Leírás
A Hunyadi János gyógyvíz világhírű nagy sótartalmú víz. A két fő alkotója – keserűsó és a glaubersó – mellett sok, élettanilag fontos makro- és mikroelemeket is tartalmaz. Lehetőleg langyosan és éhgyomorra fogyasszuk.
Alkalmazási területei:
– Gyors hashajtásra 2 dl-t egyszerre
– Erőlködés nélküli székelés szabályozására (agyi érbetegség, agyvérzés utáni állapotok, aranyérbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, sérv?stb) 0,5 -1,5 dl-t naponta.
– Cukorbetegségeknél, elhúzódó májbetegségekben, epeutak, epehólyag-gyulladás utáni állapotok kezelésére, naponta több részletben elosztva 2-2,5 dl-t.
– Elhízás ellen, kúraszerűen, naponta 1 dl-t
– Szív- és érrendszeri megbetegedéseknél 0,5 dl-t öt-tízszeres hígításban, ivóvíz helyett.
(Nem ajánlott: heveny gyomor- és bélhurutban, savhiányban, vérző gyomor- és bélfekélyben, szívgyengeségben, hasmenés, hányás és más módon bekövetkezett jelentős folyadékvesztés esetén.)
Főbb összetevők (mg/l): nátrium: 4700, kalcium: 364, magnézium: 2900, Klorid: 700, szulfát: 21200, hidrogén-karbonát: 1210.
összes oldott ásványianyag tartalom: 31243 mg/l.
Kiszerelés: 700 ml