Leírás
A fekete retekmag csíráztatásra alkalmas alapanyag, melyet csíráztatott formában szendvicsekre, köretek kiegészítésére vagy ételeink díszítésére is felhasználhatjuk. Dúsíthatunk vele margarint vagy szendvicskrémeket, de növelhetjük egyes főzelékek, húsos ételek vagy párolt zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalmát is.
A retkek magjai rendkívül alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, így kiváló választás az egészségtudatos életmódot folytatóknak. Magas rost- és fehérjetartalmuknak köszönhetően jelentősen hozzájárulnak a teltségérzet eléréséhez étkezés után. Az antioxidánst tartalmazó retekmag segíti az immunrendszer erősítését is.
Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak. Fontos, hogy a magvak ne álljanak vízben!
Áztatási idő: 12 óra.
Öblítés: naponta legalább kétszer
Csíráztatási idő: 3-5 nap. Az 5. napon jelentős hozamnövekedés várható, érdemes kivárni.
Kiszerelés: 200g
Allergén információ: Nyomokban glutént és szezámmagot tartalmazhat.